Tanfolyamok‎ > ‎

Tömegkályha, tömegtűzhely nyílt építés - Gyál 2011

Tünde Madarász, 2011. ápr. 9. 3:25   [ 2011. máj. 8. 6:11 frissítve ]

Kedves Érdeklődő

2011. június 27-től július 2-ig Gyálott építünk tömegkályhát, fűtött ágyat és magas segédkéményt. 2011. július 11-től július 16-ig tömegtűzhelyet építünk. Nyár végén, ősz elején beüzemeljük a tömeg-kályhát és a tömegtűzhelyt. Őszre a házban 100%-ban megújuló fatüzelésű lesz a fűtés, a főzés, a sütés és a melegvíz készítés.

Szeretettel várlak, ha érdekel a tömegkályha, szeretnéd megismerni ezt a hatékony fűtést és melegvíz készítést, magad is tömegkályha építésen gondolkozol. A kályha kéthéjú, másodlevegős, dán típusú másodégés-kamrás, másodégés-kamrába épített sütős, hamuteres, fűtött ágyas, magas segédkéményes kályha lesz. A kályhába melegvizet adó hőcserélőt építünk. A nyílt építésen látni fogod, hogy  mennyi anyag kell, mekkora helyet foglal, hány napig építjük, milyen a belső szerkezete. Nyár végén, ősz elején újra összejövünk egy napra, beüzemeljük a kályhát, a téglát lenolajjal és viasszal kezeljük, megnézed a szép égést, beszélgetünk a takarékos üzemeltetésről.

Néhány szót magamról: 2006 óta építem, használom és fejlesztem és a tömegkályhát és a tömegtűzhelyt. 2009 óta házamban 100%-ban megújuló fatüzelésű a fűtés, a főzés, a sütés és a melegvíz készítés. Szeretem a tömegkályha kellemes sugárzó melegét. Fele-harmad annyi fával fűtök, mint a faluban a többi ember. Nálam meleg van, résre vagy bukóra nyitott ablak mellett alszom. A sugárzó hő közvetlenül engem melegít, a falakat, a padlót, a bútorokat. Kellemesebb a tömegkályha melege, mint budapesti lakásomban a kondenzációs gázkazán, a radiátor melege.

A nyílt építésen elsősorban arra figyelünk, hogy hogyan lehet átgondoltan, tempósan, a belsőleg felújított házra minél inkább ügyelve építeni. A kályha befejezése után a fennmaradó időben megbeszéljük a kályha kialakítását, a gazdaságos fatüzelés alapjait és beszélgetünk arról, hogy a te házadban hova és milyen tömegkályhát, tömegtűzhelyt érdemes építeni.

A 6 nap nyílt építés és az 1 nap beüzemelés költsége 50.000 Ft. A két nyílt építés együttes költsége 100.000 Ft. A befizetett összegről számlát adok. A házban tudsz aludni, ha hozol hálózsákot és polifoam-ot. Ebédet, vacsorát tudunk rendelni, bolt a közelben. Írj, hívj, ha érdekel a nyílt építés, küldöm a jelentkezési lapot és a részletes tájékoztatót.

Monostorpályi, 2011. május 7.

Juhász János

juhasz.janos@hardin.hu, www.tomegkalyha.info.hu, 06-20-939-0700